onsdag 21 januari 2015

Tätt mellan given och svalkande kaffe

Sist jag var ute var det ett pressat schema på isen. Jag hann knappt sätta mig till ro innan huggen kom. Efter 30 minuters fiske hade jag två landade fiskar och lika många fäll. Efter knappt två timmar var sex fiskar landade och när jag sammanfattade dagen som avslutades redan vid klockan 12 hade jag åtta landade fiskar. Kaffet som skulle värma övergick plötsligt till en svalkande dryck. Syrran anslöt under förmiddagen och fick äran att dra den största fisken för dagen, ett dubbelhugg dessutom.

Ett återkommande fenomen i den lilla sjön jag lagt senaste passen på är att huggen är koncentrerade till ett fåtal hål. Andra passet för året levererade sex fiskar i samma hål och denna gången hade jag sex fiskar fördelade på tre hål. Det verkar spontant som att fiskarna rör sig och har sina "stråk" som de följer. Jag har även fiskat aktivt och flyttat spön flitigt under passens gång, något som verkligen gett utdelning. Sist hade jag två fäll på fem minuter på ett spö jag flyttade och ytterligare ett flyttat spö gav utdelning. Det är svårt att välja strategi när det gäller en passiv fiskemetod som ismete men min spontana känsla är att det alltid är bra att söka fisken, även om det i vissa fall visat sig att det kan vara bra att ha is i magen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Rickard!

Hamnade på din fiskeblogg eftersom jag letar efter fiskeställen i/närheten av Visby, dit jag precis har flyttat. Skulle uppskatta väldigt mycket om du tog dig tid och delade med dig av dina erfarenheter av var man ska stå längst kusten och vad man ska ha för bete. Min mail: ag_anders@hotmail.com

/ Anders